Òptica Comas Ortopèdia

Plaça de Santa Clara, 6 | VIC | 08500 | Tel. 938 86 10 55
Activitat: Òptica
Catalogació: Establiment històric
Estat: Obert
RESSENYES HISTÒRIQUES

1904
Josep Comas i Puigcercós. Primer establiment al carrer Estret de Vic, al número 2

L'Òptica i Ortopèdia Comas, coneguda popularment amb el nom de Can Comas, és un dels establiments més històrics de Vic i amb més tradició. Els orígens de Can Comas es remunten a l'any 1904, quan Josep Comas i Puigcercós, òptic vingut de Santa Eulàlia de Puig-oriol, funda una òptica que aleshores també era herbolari, perfumeria i drogueria. Ho fa al carrer Estret de Vic, al número 2

1906 aprox
Josep Comas i Puigcercós. Trasllat de l'establiment a la  Plaça Santa Clara


Ben aviat l'establiment es  trasllada a l'actual seu de la Plaça Santa Clara, cantonada amb el mateix carrer Estret, on manté el seu caràcter multifuncional.

1956
Alfred Verdaguer Amalrich

En Josep es va casar amb la Carme Amalrich Suriñach, amb qui no va tenir fills, però sí nebots. I és un dels nebots, l’Alfred Verdaguer Amalrich, que va treballar a l’òptica des de ben petit, qui agafa les regnes de la botiga. Hi va treballar durant 64 anys.

1976
Construccó del nou edifici

A la dècada dels 70, els fills de l’Alfred, en Jordi i l’Alfred Verdaguer, entren a formar part del negoci familiar. L'edifici de Can Comas s'enderroca i es torna a aixecar de nou. Es renova de cap a peus deixant l'herboristeria i la perfumeria per centrar-se exclusivament en l'òptica i l'ortopèdia. A partir de llavors, i fins ara, la planta baixa de Can Comas la destinem a botiga i a les dues plantes superiors hi tenim els espais de visita d'optometria, contactologia, audiologia, ortopèdia i podologia, els despatxos i també un taller de muntatge.

Amb el pas dels anys, Comas creix i a dia d'avui també compta amb un centre al Passeig de la Generalitat amb més de 20 anys d'història, un altre a la Rambla de les Davallades inaugurat el 2002, i un darrer centre al Carrer Nou obert al públic el 2011.