RESSENYES HISTÒRIQUES
Anys 30
Jesús Rovira i Goula
Aquest comerciant de Sant Hipòlit és el primer titular del negoci, que en aquella època era una botiga de teixits a l'engròs. Rovira és qui va dissenyar la imatge exterior de l'establiment que encara es conserva.
1948
Joaquim Rusiñol
Rovira decideix traslladar-se a Lleida, el poble natal de la seva dona i traspassa la botiga a Joaquim Rusiñol. Aquest però no es va posar mai darrere el taulell, ja que s'ocupava d'un altre comerç que tenia a Sant Hipòlit. La botiga la portaven entre un seu soci minorista, "en Serra", i un empleat, "en Ramonet". La botiga continuava centrada en la venda de teixit a l'engròs.
Anys 50
Creixement del negoci
Durant tota la dècada dels cinquanta, "en Serra i en Ramonet" es fan un tip de vendre vànoves, llençols, mantes i tota mena de teixits a peces. En aquells temps va fer fortuna els llençols Curado i Rector, fets a Gleva per un altre soci de l'avi Rusiñol, "en Llatzer", que més endavant va ser empleat de La Renovació.
Anys 60
Introducció en el món de la llenceria i la roba interior.
Als anys seixanta mor "en Serra" i entra un nou soci minoritari, en Josep Moreno, que mor poc temps després, deixant pas a la seva vídua Conxita Furner, qui es posa darrera el taulell. Ella veu que la venda de roba a l'engròs ha tocat sostre i aposta per introduir llenceria i la roba interior. Als anys setanta ja no queda rastre de l'antic negoci al por mayor.
1990
Climent Rusiñol
En retirar-se Conxita Furner, la família Rusiñol assumeix les regnes del negoci. Climent Rusiñol era viatjant de pijames i no estava a la botiga. Era la seva esposa qui estava darrera el taulell.
2011
Jordi Rusiñol
El fill d'en Climent agafa el negoci quan el seu pare es jubila.
(*) Bibliografia.
Botigues de sempre. Miquel Erra i Oriol Molas