RESSENYES HISTÒRIQUES
1838
Fortià Feu i Martorell
Fou el primer titular de la farmàcia. La farmàcia conserva encara el "Registro Diario de Recetas Despachadas" de 1846.
1879
Martí Genís i Aguilar
Aquest any Martí Genís, descendent de la família d'apotecaris de la plaça dels Màrtirs de Vic compra la farmàcia al senyor Fortià. Genís es va doctorar a la Universitat de Barcelona el 1874 i va tenir càrrecs a la Junta de Sanitat (1909) i a la vocalia del Col.legi de Farmacèutics de Barcelona. El 1878 fou professor de fisiologia i d'història natural al seminari.
Va participar en els Jocs Florals de Barcelona, on va rebre premis i reconeixaments, Va publicar novel.les, contes i narracions en revistes i periòdics. Va fer un treball sobre libros viejos de farmacia, publicat per la Revista de Farmàcia l'any 1905 i la monografia l'Hospital de Vic, encarregada pel Sindicat de Metges de Catalunya.
1932
Josep Genís Arumí
Agafa la farmàcia quan mor el seu pare l'any 1932. Josep Genís era també doctor en farmàcia i una persona molt emprenedora. Va introduir al mercat la famosa pastilla Neusc, un reparador per la pell seca amb diferents presentacions i el Cracoa b per l'acidesa d'estòmac entre d'altres. També va crear un dels primers centres de distribució farmacèutica de Catalunya a Vic.
1941-1943
Rehabilitació de l'edifici
L’actual edifici, d’estil noucentista, que presideix el singular rellotge, va ser rehabilitat entre els anys 1941 al 1943 per l’arquitecte Jordi Dou amb la col·laboració de l’aparellador Manuel Anglada i Vilardebò. Les obres es van realitzar per iniciativa del propietari de la finca el farmacèutic Josep Genís i Arumí fill del també farmacèutic, literat, fill il·lustre de la ciutat en Martí Genís i Aguilar ( 1847-1932). L'edifici actual és de gran de gran bellesa, amb dues façanes de tons ataronjats i amb uns esgrafiats en forma de columnes corínties que suporten un fris superior amb rectangles ornats en el seu interior i quadratures estucades que emmarquen les finestres del primer i darrer nivell.
1945
Instal.lació del rellotge de la façana
El rellotge va ser instal·lat en aquest edifici d’aires noucentistes l’any 1945, i situat en el vèrtex de les dues façanes representa una adaptació arquitectònica feta exprés en el parament de l’edifici que hostatja aquesta peça patrimonial talment la cirereta del pastís. És important assenyalar que el rellotge es va instal·lar després de la rehabilitació de l’edifici (tres anys després) expressament i per voluntat del propietari, que va declinar l’opció de posar-hi una fornícula amb un sant o la verge per la modernitat d’un rellotge.
Anys 90
Feli Barnolas
Adquireix la titularitat de la façana i en restaura la façana exterior.
2000
Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya
(*) Font documental
https://blogmiqueldevic.blogspot.com/2021/04/les-hores-recuperades_12.html