L'Escocesa. (Actualment La Font del Faune)

Carrer Nou, 35 | MATARó | 08301
Activitat: Cosmètica
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Els orígens de L’Escocesa es remunten al 1928, quan Joaquima Baroy i Joan Font van obrir una botiga de roba a la plaça Xica coneguda com a “Ca la Viuda”. La construcció de la nova farmàcia de la Creu Blanca els va obligar a canviar de lloc.

Al 1945, van construir la nova botiga al número 35 del carrer Nou. La van decorar amb l’estil de moda aquell moment: l’art Decó, present al rètol, a les fusteries, als aparadors, als taulells i a les lluminàries.

El nom de la botiga, L’Escocesa, estava relacionat amb el tipus de roba que s’hi venia. Primer era roba per tallar, i després ja confeccionada. També es van especialitzar en les túniques que es duien a la processó de Setmana Santa.

De la botiga original se’n conserven els agafadors de llautó de la porta d’entrada, amb forma de mitja circumferència, i el pilar de fosa de l’interior del local. També es manté el rètol, inicialment escrit en castellà i pintat amb tons verds, i que als anys 90 es va catalanitzar i repintar amb els actuals tons pastel.

La família Font Bombardó va regentar l’establiment fins a 2013, quan L’Escocesa va cessar la seva activitat com a botiga de roba. Actualment el local l’ocupa La Font del Faune, una botiga de cosmètica.