Leandro Bonet. (Actualment La Gofreria)

Carrer de Sant Josep, 4 | MATARó | 08302 | Tel. 937 90 74 17
Activitat: Gofreria
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Matalasseria fundada per Leandro Bonet i Cot l'any 1900. En un primer moment l’establiment va estar situat al carrer de Sant Benet, 8 i, posteriorment, es va traslladar al carrer de Sant Josep, 4. El fill de Leandro Bonet i posteriorment el seu net van continuar el negoci, que finalment va tancar el 1994. Actualment el local acull La Gofreria.

De l’antiga matalasseria es conserven alguns elements de la fusteria de façana, amb motius modernistes. Les portes plegables originals, treballades amb motius florals i geomètrics, han quedat fixades als laterals de l’entrada, que actualment es tanca mitjançant una persiana metàl·lica enrotllable.

A la part superior de la façana s’hi conserva el rètol original de l’establiment: un plafó negre de vidre esmerilat on, amb lletres daurades, hi llueix la inscripció “Leandro Bonet” i, a banda i banda, dos plafons amb el número 4.

El conjunt de la portada està coronat per una decoració de fusta amb motius florals simètrics situats als dos extrems i un medalló central amb un perfil femení que mira cap a un sol radiant.