Confiteria La vienesa. Actualment Forum Set

Carrer Sant Francesc d'Assís, 28 | MATARó | 08301 | Tel. 937 90 81 58
Activitat: Complements
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

La confiteria La Vienesa, situada al carrer de Sant Francesc d’Assís, 28, la va obrir Francisco Raurich el 1945. Aquesta confiteria era una sucursal de la Vienesa que van obrir l’any 1933 a la plaça de Cuba. Els productes que s’hi venien els elaboraven al forn que tenien al carrer de la Palma, i els portaven a la pastisseria amb una “barca”, unes caixes llargues i planeres que s’acostumaven a transportar amb una peça amb forma de tortell que es posava al cap.

D’estil modernista vienès, la façana té un aplacat de marbre verd fosc i marbre blanc. A la façana de l’establiment també hi llueix una cornisa amb plafons interiors de vidre decorat. A l’interior hi destaca un moble de fusta fet a mida, i unes portes decorades vidriades que permeten l'entrada a la rebotiga. Inicialment hi havia dos taulells i, a sobre d’un d’ells, divuit “caramel·leres” -pots de vidre quadrats plens de llaminadures de tots colors-. Una gran làmpada, una aranya, engalanava el sostre de la pastisseria donant-li personalitat pròpia.

Un dels productes més apreciats eren els panets de Viena. Francisco Raurich havia estat a la capital d’Àustria i n’havia importat la fórmula, una recepta que va guardar com un secret que no coneixia ni la família. Els panets tenien un gust característic amb un punt dolç i els enfornaven en una llauna amb un repujat que hi deia “Vienesa”, raó per la qual tots portaven el segell de procedència.

Actualment, el local acull la botiga de complements “Fòrum”.