Barberia Vicente

Camí Ral, 509 | MATARó | 08302
Activitat: Barberia
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Tancat

El 1943, Francesc Andreu Martí va obrir la seva “Peluquería de caballeros” situada al Camí Ral, 509. L’any 1950, la va traspassar a Vicenç Molés, barber i empleat seu que vivia de lloguer a la mateixa casa on hi havia l’establiment. Molés es va fer càrrec del negoci i el va regentar fins a la seva jubilació. Encara avui hi llueix un gran rètol on hi diu “Barberia”.

Situada a l’entrada de la casa, la barberia manté la decoració de mitjans del segle XX: paviment de rajoles blanques i negres, zones de mirall davant dels seients inclinables i de la pica de marbre, zones de vidre blanc amb els prestatges metàl·lics, i lluminàries en forma de tulipa de vidre blanc. Tota la vidriera de l’establiment, segons explica l’actual propietària, filla de Vicenç Molés, és de Cristalleries Mascarell de Mataró.

Molts dels clients de l’establiment eren industrials de la ciutat i, part de la clientela, hi anava a diari a afaitar-se i a repassar-se els cabells. La barberia tenia dos treballadors i els dissabtes -dies de molta feina- s’ampliaven a tres. Els diumenges al matí també eren un dia de treball i, els dilluns, que era el dia festiu, s’aprofitava per netejar els niquelats perquè la barberia lluís en el seu màxim esplendor.