Bar Europa

Camí Ral, 468 | MATARó | 08301 | Tel. 937 90 32 19
Activitat: Bar
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

El Bar Europa està situat al Camí Ral, 468. L’any 1924, en aquest local de l’antiga carretera N-II de Madrid a França s’hi va instal·lar una bodega.

El 1957, Juan Antonio Fernández -a qui tothom coneixia com l’Antonio del Canaletes-, va començar-hi el negoci del Bar Europa. El seu fill, Eduard Jané Fernández, va agafar el relleu i va adequar el bar a les demandes del moment. Els vermuts i sopars, el peix i sobretot els calamars a la romana es van convertir en els principals reclams del local. Des de 2017 que al capdavant del negoci hi ha la tercera generació de la família, que també vetlla per garantir el binomi modernitat i qualitat.

La façana del bar manté un eix de simetria. Les dues portes d’entrada, situades al mig de l'edifici, estan flanquejades per dues grans finestres i un gran tendal ample com la façana. Des de 1963 que a la façana hi ha un rètol de Coca-Cola amb el nom del bar escrit al damunt.

El Bar Europa manté l’estètica dels anys 50 i les bigues de fusta. És l’únic de la ciutat que té un mostrador de banyera -en forma d’U- situat al centre del local, que permet atendre la clientela des dels dos costats. A banda i banda de la barra s’hi distribueixen taules i cadires de fòrmica, i a les parets hi llueixen cartells i fotografies antigues.

La imatge del Bar Europa, creada pel caricaturista Sinol, és l’Antonio amb una americana blanca servint vermut a un home i una dona que estan asseguts en un vetllador.