Farmàcia Solé

Plaça Major, 12 | MANRESA | 08241 | Tel. 938 72 07 42
Activitat: Farmàcia
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Situada a la Plaça Major 12-13, va ser construïda l’any 1886 per l’adroguer Àngel Ferrer amb Maurici Algué com a mestre d’obres i Francesc Morell com a pintor i decorador, i es va obrir amb tot luxe de detalls en comparació a les farmàcies que hi havia aleshores. Estava situada just al costa de la seva adrogueria. El primer titular de la farmàcia va ser Ramon Oliveras de Boneu. El va succeir Fernando Ferrer Roca, el net de l’Àngel que va agafar-ne les regnes un cop va obtenir el títol de farmacèutic. Des de finals de gener de 2018 la regenta l’Anna Solé Pascual, agafant el relleu a Pere Ruyra Pagès.

A l’exterior sobresurt el rètol de fusta, igual que el de l’adrogueria que es troba al costat i que és una mica més antic. Val a dir que la farmàcia i l’adrogueria van ser els primers comerços de la ciutat que van tenir llum elèctrica, el 1894. Els tres fanals amb suports de forja amb decoracions florals que pengen del primer pis són una mostra d’aquests primitius punts de llum.

De l’interior cal remarcar el mobiliari de fusta ornamental, el paviment hidràulic i el taulell amb les làmpades modernistes. Destaquen també els motllurats del sostre i el fresc que mostra Higiea, la deessa de la Salut. Als prestatges de la part superior es conserven un centenar de pots grans de farmàcia i una cinquantena de petits, de ceràmica i de vidre, que contenen encara els principis actius que servien per fer les fórmules magistrals.