Farmàcia Riu

Carrer del Born, 30 | MANRESA | 08241 | Tel. 938 72 13 59
Activitat: Farmàcia
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Farmàcia inaugurada el vespre del dissabte 26 d'octubre de  l’any 1929 pel farmacèutic Baldomer Riu. De fet, la farmàcia ja existia des de l’any 1904, però al número 34 del mateix carrer. La seva filla, Anna Maria Riu Oliveras va agafar-ne el relleu fins a la seva mort el 1999, quan passà a mans de Ricard Comas Riu que, conjuntament amb la seva filla Marta Comas Viladrich, són la tercera i quarta generació.

La farmàcia fou projectada per l’arquitecte Josep Firmat Serramalera. La seva façana presenta tres obertures amb unes columnes que acaben en decoracions jòniques a manera de capitells. A la part superior hi ha dos fanals metàl·lics penjats al costat de l’obertura principal. La porta d’entrada té un vidre esmerilat amb el nom del primer propietari de l’establiment i dos aparadors laterals amb fusteria decorada amb relleus geomètrics. A l’interior es conserva el taulell originari, el moblede la paret –conegut com l’ull de l’apotecari– amb pots de farmàcia originals i una col·lecció d’ampolles de vidre esmerilat.

El diari manresà El Pla de Bages dedicava el dilluns 28 d'octubre de 1929 un ampli reportatge dedicat a la farmàcia amb la relació de tots els industrials que hi varen participar com l'ebanista Josep Pic, el pintor Bonaventura Corrons o el constructor d'obres Josep Sala, per destacar-ne alguns.El diari manresà El Pla de Bages dedicava el dilluns 28 d'octubre de 1929 un ampli reportatge dedicat a la farmàcia amb la relació de tots els industrials que hi varen participar com l'ebanista Josep Pic, el pintor Bonaventura Corrons o el constructor d'obres Josep Sala, per destacar-ne alguns.