Llibre Hotels i establiments emblemàtics de Barcelona

Hotels i Establiments Emblemàtics de  Barcelona 

 Esteve Vilarrúbies i Sánchez / Lluís Permanyer / Josep Maria Roig

 
ISBN:978-84-19239-54-9
 
Any d'edició:2022
 
Pàgines:175
 
Preu: 28 €
 
Idioma:Català
 

Matèria: Història de Catalunya


Després de l’èxit de Comerços emblemàtics de Barcelona, arriba Hotels i establiments emblemàtics de Barcelona. Aquest segon volum continua repassant aquells establiments històrics que ja formen part de la memòria col·lectiva de la ciutat, però en aquesta ocasió s’eixampla la

mirada i s’incorpora un nou capítol als sis existents al primer volum, que eren «Alimentació», «Moda i complements», «Oci i cultura», «Restauració», «Salut» i «Oficis i indústria». Aquest nou capítol correspon a l’«Hostaleria», un reconeixement als hotels més emblemàtics de la ciutat, hotels centenaris i d’un alt valor patrimonial que han allotjat algunes de les personalitats més destacades del segle xx i d’aquest, i que contribueixen a fer de Barcelona un referent turístic de primer nivell.
Aquest llibre, com l’anterior, vol ser una eina útil que formi part de la ruta turística i cultural de la ciutat i ajudi a incrementar el seu coneixement tant per part de les persones que la visiten com dels mateixos residents.
En total presentem prop de cinquanta establiments històrics representatius del teixit comercial i hoteler, incloent-n’hi alguns de
ja desapareguts o que han canviat d’ubicació, com és el cas de la xocolateria Fargas o la filatèlia Monge, per esmentar-ne només alguns.
Els establiments emblemàtics són símbol i expressió de la identitat de Barcelona i la seva preservació ens interpel·la a tots.