Farmàcia Olga Altarriba

Rambla de la Llibertat, 18 | GIRONA | 17004 | Tel. 972 20 01 91
Activitat: Farmàcia
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

RESSENYES HISTÒRIQUES

Salvador Murtra, un dels homes més respectats de la Girona de l’època, va inaugurar la farmàcia l'any 1900 al número 3 de la rambla Álvarez de Castro, avui número 18 de la rambla de la Llibertat, que inicialment es deia farmàcia Moderna. El Diario de Gerona de avisos y noticies del dia 20 de febrer de l’any 1900 es feia ressò de l’obertura del negoci:

“Ha abierto sus puertas al público la Farmacia Moderna que el joven farmacéutico don Salvador Murtra ha instalado en la Rambla de Alvarez número 3. El nuevo establecimiento resulta sumamente elegante, acusando en general ese estilo modernista hoy en boga, del que se ha sabido sacar buen partido sin caer en exageraciones de ninguna clase.

El laboratorio de la nueva farmacia está montado con gran acierto y conocimiento de las necesidades que debe satisfacer y corresponde á todo lo demás del establecimiento  que ostenta una extraordina provisión de específicos de todas clases nacionales y extranjeros.

Felicitamos cordialmente al señor Murtra y le deseamos toda clase de prosperidades en el negocio.”

Si bé inicialment la farmàcia es publicitava amb el nom de Farmacia Moderna de Salvador Murtra, popularment era coneguda com a Farmàcia Murtra, la qual cosa va fer que a a partir de l’any 1902 i especialment el 1903 aquest fos el nom amb el qual se l’anomenava a la premsa.

 

Ben aviat la farmàcia esdevingué un establiment de referència pel bon tracte que Salvador Murtra dispensava als seus clients. El 1933 la farmàcia ampliava la plantilla amb la incorporació del fill del Salvador. El diari l'Autonomista el 9 d'agost del 1933 ho relatava de la següent manera: “Ha acabat la carrera de farmacèutic a la Universitat de Barcelona, després de brillants estudis i qualificacions, el jove senyor Josep Murtra i Llanta, fill del nostre benvolgut amic senyor Salvador Murtra, propietari de l'acreditada farmàcia i laboratori del seu nom»”.

Pare i fill doncs varen fer prosperar el negoci, on venien tant específics i articles d'ortopèdia com feien anàlisis.

 

El 28 de maig de 1970 va morir Josep Murtra i l'apotecaria va passar a mans de Carlota Murtra Moragriega, la filla d’en Josep Murtra, que va ser el darrer membre de la nissaga fundadora que la va administrar.

L’any 2007 la farmàcia l’adquireix Olga Altarriba Garriga, actual titular que ha preservat tota la decoració interior.