Farmàcia Creu Blanca. Llic. Mariona Simon

Pujada de Sant Feliu, 5 | GIRONA | 17004 | Tel. 972 20 56 14
Activitat: Farmàcia
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

El primer titular de la farmàcia documentat és el senyor Joan Montsalvatge. El Diario de Gerona de avisos y noticies del dia 19 de març de l’any 1918 es feia ressò de l’obertura del negoci:

“Por nuestro particular y apreciado amigo el joven farmacéutico don Juan Monsalvatje, ha sido adquirida la oficina de Farmacia y Laboratorio de anàlisis «La Cruz Blanca», sita en el pasaje Gómez, de esta ciudad, Ia cual será abierta al público dentro usos días. Sinceramente deseamos al amigo Monsalvatje toda suerte de prosperidades en el ejercicio de su carrera”.

 

Onze anys més tard, el 2 de gener de 1929 el mateix diari publica “que se ha hecho cargo de la farmacia de esta ciudad La Cruz Blanca  el Farmacéutico don Joaquín Malagelada”.

Malagelada regentà el negoci fins ben entrada la dècada dels seixanta quan traspassà la farmàcia al senyor Pere Alzina, 'el senyor Pere', que era com si fos el metge del barri, perquè tothom li tenia molta confiança. D'ell encara es conserven els llibres de formulacions, junt amb llibres antics com vademècums d'antics propietaris de la farmàcia. L'any 2005 la farmàcia l'agafa Anna Simón Bonet que la restaura. Des de l’any 2008 n'és titular la seva germana  Mariona Simón Bonet