Confeccions Babot

Plaça de Catalunya, 3 | GIRONA | 17004 | Tel. 972 20 16 86
Activitat: Botiga de roba
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

RESSENYES HISTÒRIQUES 

1880

Francesc Babot Noguera

Originari de Vidreres, Francesc Babot és el fundador de la Sastreria. La primera referència documentada del negoci la trobem en un full del padró de l'Ajuntament del 1889, on consta que Francesc Babot i Noguera exerceix de sastre al número 2 de la pujada del Pont de Pedra. Segons fons orals familiars l'activitat s'inicia l'any 1880. 


1939

Narcís Babot  Mateu

Francesc Babot mor el juliol del 1939 i el negoci passa al seu fill Narcís el qual trasllada la botiga a l'emplaçament actual, Rambla de Catalunya, 3 (antiga Rambla Verdaguer). L'edifici noucentista on actualment hi ha instal·lat l'establiment de Confeccions Babot en la primera dècada del segle XX l'ocupava la primera sucursal de la Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis que va haver-hi a la província de Girona.


1967

Josep Babot Fabrellas

Quan el 1967 Narcís es jubila, el negoci l'agafa el seu fill Josep Babot Fabrellas, que canvia la denominació de sastreria per la de confeccions degut al fet que la fabricació de vestits a mida ja començava a ser història. Realitza una important reforma del local que és la que avui encara es conserva.


1998

Josep Maria Babot Font

La quarta generació agafa les regnes del negoci, continuant així la nissaga familiar.


BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

El PUNT AVUI. Document en línia. http://www.elpuntavui.cat/article/59-especials/321467-confeccions-babot.html