Roig Calçats i Espardenyes

Carrer de la Rambla, 1 | FIGUERES | 17600 | Tel. 972.502.243
Activitat: Calçat
Catalogació: Establiment històric
Estat: Obert

ROIG Calçats i Espardenyes, és una botiga centenària dedicada a la venda del calçat amb tres punts de venda propis, dos a Figueres i un a Cadaqués, amb el compromís comercial basat amb la qualitat, el confort, la moda i el servei.
Amb un tracte atent, donem les respostes adients per resoldre les expectatives i preferències que els nostres clients desitgen.
Especialitzats en espardenyes, hem diversificat els nostres productes presentant unes col•leccions de sabates per dona, home i nens, reconegudes per la qualitat, per la seva elaboració i la comoditat que aporten els materials i els últims avenços.
En les nostres col•leccions de sabates, amb prestigioses marques internacionals, hi conviuen moda i disseny i tecnologies aplicades al món del calçat per proporcionar un màxim confort.

ARCHE – BARRATS - BIRKENSTOCK – CASTAÑER - C•DOUX – EL NATURALISTA – GEOX – HOMERS – HUNTER - LUCA GROSSI – MBT – MEPHISTO – PATAUGAS - PIRELLI – PRETTY BALLERINAS – SCHOLL – STONEFLY – STUART WEITZMAN – TIMBERLAND – TOMMY HILFIGER - TREMP – UNITED NUDE… formen part de les marques de ROIG SELECCIÓ.

HISTÒRIA I EVOLUCIÓ
Com a moltes altres botigues de Figueres, la transició de l’artesà al botiguer és el fet més comú i evident.
L’any 1869, Sebastià Roig Jofre, fill de Vilanova de la Muga, i per aquest motiu conegut amb el sobrenom d’en “Vilanova”, anava pels pobles recollint el cànem, la matèria prima de les soles de les espardenyes, i realitzava tot el procés de fabricació: rentar, pentinar i torçar el cànem, fer les soles, donar-hi forma, cosir i envetar.
Sebastià Roig, era un home conegudíssim a la comarca i el establiment agafava dos carrers, Caamaño i Monturiol, era molt gran i molta gent anava a la botiga els dijous, el dia del mercat de la ciutat de Figueres, a deixar-hi els cistells, farcells, ous, aviram...mentre els pagesos anaven a esmorzar o acabaven el mercat i esperaven la tartana per marxar.
L’any 1962, l’enderrocament de l’edifici on hi havia la botiga, va obligar el trasllat d’aquesta a l’actual ubicació a la placeta baixa de la Rambla. Va ser un pas important: el canvi més gran experimentat per la família en el comerç i la botiga.
Aquella que donava als dos carrers paral•lels Caamaño i Monturiol era molt gran, i la de la placeta Baixa era molt més petita. L’actual edifici del capdavall de la Rambla, és de l’arquitecte Pelayo Martínez, tota una garantia de qualitat i elegància. A la botiga vella, hi havia moltes cadires perquè el clients poguessin seure a l’hora d’emprovar. A la nova no hi cabien i el mateix Pelayo Martínez els dissenyà un banc de fusta que encara es conserva, i del que se n’ha fet una rèplica exacta col•locada a continuació, que és totalment operatiu avui encara.
Al 1983 Miquel Roig Casademont, va impulsar la reforma de la botiga “Calzados Vilanova” i la va passar a “Roig, Calçats i espardenyes”, va canviar la imatge, però va conservar l’essència i l’esperit amb què s’havia creat el comerç.
Al 1991 es duu a terme una altre reforma interior de la botiga, es potencien els aparadors i s’hi instal•la un joc de miralls que donen sensació de grandària i amplitud, en un espai on conviuen, per dir-ho així, magatzem i botiga.
L’any 1993 s’obre a Cadaqués una altra botiga, on el producte estrella són les espardenyes, i al març del 2002 al Carrer Girona de Figueres se n’obre un altra fruit de l’empenta, il•lusió i la confiança, seguint sent fidels als orígens i al rebesavi, en “Vilanova”.
Hem diversificat les nostres col•leccions de sabates i espardenyes, amb prestigioses marques internacionals, per dona, home i nens, on hi conviuen moda i disseny i les noves tecnologies aplicades al món del calçat, per proporcionar un màxim confort.