Viena

La Rambla 115 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel. 933 17 14 92
Activitat: Restaurant
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Tancat

NIVELL DE CATALOGACI 

El Viena forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 

RESSENYES HISTÒRIQUES 

1886

Tomás Mumbrú

Funda l'establiment Casa Mumbrú. Ho fa en els baixos d’un edifici d’estil modernista que va reformar l’arquitecte Domènech i Estapà. La decoració de la botiga és més eclèctica. La propietat es mantindrà en mans de la família pràcticament durant un segle. El 1987 l’establiment tanca les seves portes com recull el periodista Alfred Reixach a la revista El Món.

1988

Viena

El local es traspassa a la cadena Viena. El cronista Lluís Permanyer recull la reobertura del local en un article en el diari La Vanguardia de 4 de maig de  1988 on es congratula  de la restauració del local feta per Cota 21, equip format per l’arquitecte García Antúnez i els interioristes Mellado.

2020

Tancament del Viena

El mes de març de 2020 el Viena tanca les portes degut a la pandèmia del COVID.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Favà, Maria; Amorós, Carme. Guapos per sempre. Barcelona. Edita: Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida, Ajuntament de Barcelona (2007). Pàg. 302.

Hemeroteca de La Vanguardia. Documentació en línia : 04.05.1988

 

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’interès. Pàg. 100.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Estructura aplacada a la façana tot emmarcant una obertura de brancals i llinda recta. Consta de dues vitrines, l’estructura de les quals és metàl·lica, situades més enllà de la llum de l’obertura i damunt les quals es desenvolupa una caixa de fusta amb motllures que conté un vidre amb el rètol de l’establiment esgrafiat. Damunt les vitrines s’observen detalls de talla de fusta. La porta d’accés a l’interior està situada en una reduïda zona de vestíbul on es disposen dos petits aparadors laterals amb base de fusta de talla. 

Interiors 

Part de la decoració conservada correspon a l’antiga xarcuteria que hi havia en aquest indret. Es conserven diversos elements de fusta tallada amb plafons de vidre esgrafiat amb motius florals, com ara els arrambadors, aparadors, dos mobles caixa situats com a motius decoratius, un a cada costa de la porta d’accés, etc. L’actual mostrador és el resultat de modificar l’antic taulell de la xarcuteria. Destaquen les decoracions pictòriques (escenes bucòliques) i formes geomètriques en fusta del sostre. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.