Restaurant Bonanova

Carrer de Sant Gervasi de Cassoles 103 | BARCELONA | Sarrià -Sant Gervasi | 08022 | Tel. 934 17 10 33
Activitat: Restaurant
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Restaurant obert el 1964 per Adolfo Herrero i Pilar Salvador en una casa modernista, seu del Café del Norte durant el període 1909-1929. Entre 1931 i 1963 es manté com a cafè i es coneix com a Cal Tonet, Los Billares o El Casinet.

 

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

El Restaurant Bonanova forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS RESSENYES HISTÒRIQUES 

 

1912

Café del Norte

El diari La Vanguardia de 12 de març de 1912 anuncia que “por la noche, a las diez, se celebrará un baile en el Café del Norte (San Gervasio, 97) “. Actualment el número és el 103.

1931-1963

Los Billares

Durant aquesta època el local es coneix amb diversos noms: Cal Tonet, los Billares, el Casinet.

1964

Adolfo Herrero Villanueva i Pilar Salvador

El mes d’abril de 1964 obre les portes el Restaurant Bonanova, de la mà del matrimoni format per Adolfo Herrero Villanueva i Pilar Salvador Ibañez.

1998

Carlos, Cristina i Adolfo Herrero

El negoci el regente els fills de l’Adolfo i la Pilar

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Elements d’Interès Paisatgístic. Pàg. 317.

Hemeroteca de La Vanguardia. Documentació en línia : 12.03.1902ELEMENTS D'INTERÈS 


Interiors 

La configuració dels espais i els elements que es conserven de principis del segle XX: 
- La sala de doble alçada amb els pilars i pilastres amb fust acanalat i capitell de guix, la paret del fons amb les finestres de l’entresolat alineades amb les portes amb arc de mig punt al menjador interior, l’escala d’accés a l’entresolat amb barana amb paviment amb marxa de fusta i barana d’acer, i la barra amb sobre de marbre blanc. 
- la sala sota l’entresolat amb: la paret frontal de composició simètrica, amb l’estufa en el centre i 4 obertures amb arc de mig punt una de les quals amb fulles batens amb sòcol decorat. 
- el paviment del passadís a les cuines realitzat amb els sobres de marbre de les antigues taules. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.