Quimet & Quimet

Carrer del Poeta Cabanyes 25 | BARCELONA | Sants Montjuïc | 08004 | Tel. 934 42 31 42
Activitat: Taverna
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Taverna tradicional fundada el 1914 per Quim Salsas, productor de vi del Bruc. Actualment la gestiona la cinquena generació de la família. Especialitzada en tapes de conserva, vins i cerveses de primera qualitat.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Quimet & Quimet forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

 

1914

Quim Salsas

Quim Salsas, productor de vi del Bruc, obre diversos punts de venda per comercialitzar la seva producció a Barcelona i entorn. A banda del que es conserva al carrer Poeta Cabanyes 25 (abans Cabañes) en tenia un al carrer Astúries i un altre a lHospitalet.

1939

Carolina Salsas Ollé

L'any 1939 passa a Carolina Salsas Ollé

1950

Maria Pascual Salsas

Passa a la filla de Carolina, Maria Pascual Salsas. L'any 1965 Carolina Salsas sollicita permís per a canviar el taulell. Actualment el regenten els besnéts del fundador, Quim i Joana Pérez Sans. L'establiment continua funcionant com a bodega.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS DINFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Elements dInterès Paisatgístic. Pàg. 106.

 ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

El rètol bandera i el tancament de fusta pintada del portal (obertura dreta): 
-Sobre el parament, els porticons plegables a l’exterior, amb el límit superior paral.lel a l’arc de l’obertura i quatre nivells de plafons. 
-Dins de l’obertura, el bastiment que ressegueix el forat arquitectònic i el tancament de la zona superior amb tarja, amb 3 emmarcats amb vidre, i plafó superior ajustat a l’arc. 
-La bandera, llevat del plafó amb el nom actual, de forja artística policromada, amb rodons corbats amb fulles de planxa repujada. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.