Multiópticas

Ronda de Sant Pere 11 | BARCELONA | Eixample | 08010 | Tel. 937823222
Activitat: Òptica
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La joieria Bagués Masriera forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 


RESSENYES HISTÒRIQUES 

1862

 

1862

Francisco de P. Figueras

Obre una botiga de “generos negros” (per dol) i complement (mantillas, granadillas,..) en una cantonada A prop de la plaça del Rei.

1911

Vda de Francisco P. Figueras

La Vídua de Francisco trasllada el negoci a la Ronda Sant Pere. En l'anunci del trasllat es grafia el nou establiment ocupant tota la planta baixa.

Anys 40

Hijos de P.Figueras SL

L’establiment passa als fills, Francisco (casat amb Anna Riera Guardiola) i Pau de P. Figueras Farnés i passa a denominar-se Hijos de P.Figueras SL

1952

Reforma de la façana

Es construeix una marquesina, amb projecte de l'arquitecte J.A. de Ferrater . Més endavant es substitueixen els plafons de vidre pintat per miralls i es substitueix el sòcol de marbre vetejat per granet. L’any 2005 es modifica el tancament del portal de l’escala veïns, eliminant l'aparador.

 

2018

Multiópticas

La cadena Multiópticas reobre el local com a òptica després d’una important reforma interior.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’Interès. Pàg. 309.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

L’estructura que configura un nou pla de façana de composició simètrica, que engloba l’obertura de l’establiment i el portal de l’escala de veïns, de 1911, amb una marquesina que la protegeix de 1952. 
Tot i que han desaparegut elements originals (el sòcol de marbre, ara de granet, els plafons pintats ara de mirall i els elements de l’obertura esquerra) es conserva l’emmarcat de fusta amb un gran pòrtic amb llinda amb cantonades interiors arrodonides, que conté 3 mòduls, el central, més estret, amb un aparador de poc fons que oculta el parament i els laterals amb l’accés a l’escala i al local. 
En els 3 mòduls es conserva la tarja superior opaca (ara amb miralls) i a la dreta el vestíbul exterior amb aparadors laterals i tancament reculat. . 

Interiors 

El conjunt de mobiliari de la sala de vendes amb: 
-els elements de fusta que cobreixen totes les parets fins a una cornisa continua (armaris amb calaixos a l’esquerra; divisòria amb porta central al fons, i aplacat amb vitrines i lleixes aïllades de la dreta) 
-els taulells i el moble de la caixa, de fusta, que comparteixen el mateix tractament del frontal amb plafons separats per muntants estriats i amb voluta superior. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.