Merceria Santa Anna

Carrer de les Moles, 22 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel. 933 02 09 48
Activitat: Merceria
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Trasllat d'ubicació

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La Merceria Santa Anna forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 


RESSENYES HISTÒRIQUES 

1935

Inauguració de la Merceria Santa Ana.

L’any 1935, Marcel Carcassona que provenia d’una família de mercers de Sant Andreu obre la merceria Santa Ana al Portal de l’Àngel. Cal recordar que en aquells anys a Sant Andreu hi havia la fàbrica Fabra i Coats, una de dels principals empreses de filatura del país. Si bé a Barcelona es coneix la Mercieria Santa Anna com un establiment de venda al detall, val a dir que des de la seva fundació és un dels principals distribuïdors nacionals en temes de merceria, distribuïnt productes a les merceries d’arreu de l’Estat. Actualment disposen d’una important nau d’emmagatzematge a Badalona.

2018

Trasllat al Carrer Moles, 22

El 2018 traslladen la botiga al Carrer de les Moles, 22.  Manté la mateixa activitat. Actualment és la tercera generació familiar qui està al front del negoci.

2018

Oysho

El juny de 2018 la cadena de moda Oysho obre les portesa l’antic local ocupat durant 80 anys per la merceria. Es realitza una reforma integral de l’interior.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’Interès. Pàg. 76.
ELEMENTS D'INTERÈS 


Interiors 

Conserva la majoria de mobiliari destacant els mostradors i els prestatges classificadors (amb calaixos) de darrera. També un gran espai a l’interior amb prestatges que contenen caixes de cartró per a classificar tota mena de botons i un elevador manual de mercaderies interior que comunica els dos nivells. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.