Marcs Andreu

Carrer d'Astúries 7 | BARCELONA | Gràcia | 08012 | Tel. 932 17 67 41
Activitat: Botiga de marcs
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Establiment fundat el 1931 per Carles Andreu, qui també era pintor i feia exposicions al fons de la botiga, on actualment hi ha el taller de marcs. L'any 1984 entra a treballar-hi Fermín Pérez, qui es fa càrrec del negoci el 1990.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Marcs Andreu forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

1931 

Carles Andreu Magri

Carles Andreu trasllada el seu taller de confecció de marcs que, fins aleshores compartia amb el vidrier Bonet; al carrer Astúries, 4. Andreu també era un bon pintor aquarel·lista i feia exposicions a la botiga. L'any 1984 entra a treballar Fermin Pérez al negoci.

1997

Fermín Pérez i Montserrat Rodríguez

A la mort de Carles Andreu, l'establiment passa a Fermin Pérez i a la seva cunyada Montserrat, qui conserva la decoració sense canvis i manté l'activitat inicial. 

2007

Fermín Pérez

Continua el negoci en solitari.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E3: Establiments d’Interès Paisatgístic. Pàg. 91.

Entrevista a  Fermín Pérez per la Ruta dels Emblemàtics

https://rutadelsemblematics.cat/barcelona-marcs-andreu.htmlELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

El tancament de fusta adaptat al forat arquitectònic amb rètol integrat. Un senzill tancament que forma un únic pla pel darrera del pilar, on destaquen els rètols del fix superior, amb dues solucions diferents: -a l’esquerra, retolat sobre un vidre transparent, 3 línies de lletres daurades amb les paraules MARCOS, ESPEJOS, CRISTALES. - a la dreta, sobreposades sobre un vidre matejat, 1 línia de lletres corpòries de fusta pintada, ANDREU. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.