Manantial de Salud

Carrer Xuclà 23 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08001 | Tel. 933011444
Activitat: Herbolari
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Establiment fundat el 1923 per José Guarro amb el nom d’Herbolari Guarro. L'any 1997 l’adquireix Manantial de Salud. Conserva part de l’utillatge original, així com una col•lecció de pots de vidre d’època retolats a mà.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La Casa Almirall forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS

 


RESSENYES HISTÒRIQUES 

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1923 quan José Guarro, fins aleshores encarregat major de l'Herbolari del Rei , inaugura la seva pròpia botiga al carrer Xuclà 23. L'any 2006 l'establiment passa a ser propietat de Manantial de Salud. Figura a la documentació administrativa com Herbocat SL sota la titularitat de Llorenç Teixé Riera. 

ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

A l’exterior, l’actual estructura de la fusteria (porta d’accés i aparadors) ha estat reformada últimament amb la inclusió d’una moderna porta de dos fulls de vidre i la consegüent desaparició dels aparadors originals. 

Interiors 

Encara que força retocada, conserva part de la decoració interior consistent en el mobiliari de l’antiga botiga dels Guarro: un taulell i prestatges en els murs tot conservant el cromatisme original. Es conserva una talla de fusta policromada que representa un jove amb sangoneres, sembla ser del segle XVIII. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.