London Bar

Carrer Nou de la Rambla 34 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08001 | Tel. 93 808 21 87
Activitat: Cocteleria
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Local fundat per Josep Roca i Tudó l'any 1909. Fou un lloc de trobada per artistes del món del circ i de l'espectacle. La decoració, d'un clar estil modernista, encara es conserva. El maig del 2018 es reconverteix en cocteleria.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

London Bar forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E1: ESTABLIMENTS DE GRAN INTERÈS 


RESSENYES HISTÒRIQUES 

1909

Josep Roca Tudó

El 23 de juny obre les portes el London Bar. L'any 1939 l'establiment figura a la documentació administrativa amb el nom de "Café Econòmic". El 1949 hereta el negoci la seva filla Dolors Roca Esteve.

 

1976

Elionor Bertran i José Antonio Albalá

La neta del fundador i el seu marit Toño donen un nou impuls al local. El 2016 mor Elionor i el bar tanca.

 

2018

José Miguel Oromí i Albert Taberner

El mes de maig, el London Bar inicia una nova etapa com a cocteleria després d’una restauració exhaustiva del local.

 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Vilarrúbies, Esteve; Permanyer, Lluís; Roig, Josep Maria. Comerços Emblemàtics de Barcelona. Barcelona. Editorial Efadós (2020). Pàg. 125.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Es tracta d’un aplacat de façana força senzill, amb una zona de sòcol de marbre damunt la qual es desenvolupen estrets muntants de fusta que emmarquen els brancals i que estan rematats per simples mènsules formant una voluta. Damunt s’incorpora un senzill calaix de fusta amb el nom de l’establiment inserit. La fusteria de la porta d’accés és simple, de dos fulls situats a la dreta de l’entrada ja que a l’altre costat hi ha un tancament de vidre que s’assenta damunt la barra de l’establiment i que alhora serveix de tancament. 

Interiors

Destaca l’aparador amb un mirall de fons, de línies corbes entretallades per flors i rematades per volutes amb decoració vegetal. També les dues barres cadascuna amb un tractament diferent; mentre que la primera està aplacada amb marbre de diferents colors, la segona és de fusta. Disposa d’un arrambador realitzat amb marbre bicolor blanc i vermell que evoca els colors de les carpes de circ. El paviment està realitzat a base de mosaic hidràulic que reprodueix motius geomètrics. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.