Llibreria Antiquària Maldà

Carrer d'Aribau 24 | BARCELONA | Eixample | 08011 | Tel. 934 51 11 75
Activitat: Llibreria
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Tancat

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La LLibreria Antiquària Maldà forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 

RESSENYES HISTÒRIQUES 

1919

Sabateria de Vicente Creus

La primera referència comercial d’un establiment en aquest local data de l'any 1919 quan en la Guia General de Catalunya consta a Aribau 24 la sabateria de Vicente Creus.

1920

Sabateria de Vicente Creus

L'any 1920 la sabateria Casa Creus deixa el seu local d'Aribau 76 i es trasllada a Aribau 24. El 1928 Vicente Creus sol.licita permis per "reparar una abertura" del baixos. El 23 d’octubre de 1921 s’anuncia al diari La Vanguardia. L'any 1942 publiciten la liquidació. A partir de 1956 es traslladen al c. Sant pere.

1967

Luís Royo

Luis Royo confecciones sol.licita permís per col.locar uns rètols lluminosos.

2000

Llibreria Antiquària Maldà

L'any 2000 després de diversos canvis de negoci (roba de segona mà, regals, roba juvenil) s'obre la llibreria Gibernau que pinta l'establiment sense reformar-lo.

2015-2019

Llibreria Antiquària Maldà

El negoci es torna a traspassar. Gemma Xifré que obre la LLibreria Antiquària Maldà que regenta fins l’any 2019, per defunció. 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’Interès. Pàg. 312.

Entrevista a Gemma Xifré per la Ruta dels Emblemàtics.

https://rutadelsemblematics.cat/barcelona-llibreria-antiquaria-malda.htmlELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Dis l'obertura, en un pla reculat, els bastiments de fusta de l’antic tancament, amb pilastres i entaulament emmarcant l’obertura central. 
Interiors 

En la sala de vendes, 
- la decoració amb motllures de guix en el cel ras, el fris amb dentells, requadres en la part superior de les parets, pilastres acanalades,... 
- els elements de la paret del fons amb la vitrina central, amb sòcol de fusta reculat i lleixes de vidre sobre muntures metàl.liques; les portes laterals amb mirall gravat, i la 
finestra rodona amb protecció basculant per permetre la visió des de l’entresolat. - el mirall amb marc de fusta de la paret dreta 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona