La Campana

Princesa 36 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08003 | Tel. 93.319.72.96
Activitat: Torroneria
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Establiment fundat per Francisco Mira, fill de Xixona, i establert al carrer Princesa des de l’any 1922. Es dedica a la venda de gelats i torrons artesans, segons la temporada, en un emblemàtic local tradicional i familiar.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La Torroneria La Campana forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

 

1909

Primer establiment

Aquest any, l’alacantí Francisco Mira Miralles ja té oberta una primera botiga a la plaça de l’Àngel.

 

1920

La Campana

L’establiment es trasllada d’una manera permanent al carrer de la Princesa, 36 amb el nom de «La Campana». El 1950 la titularitat de la botiga figura a nom d'Enriqueta Mira. El 1958 el negoci passa a mans de Francesc Mira. De de l'any 2014 l'establiment és regentat per Maria Dolors Mira i les seves filles, és a dir, per la quarta generació de la família. Torrons La Campana ha mantingut sempre la seva activitat original. 

ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

L’aplacat de fusta de la façana amb els rètols pintats sobre vidre fruit de la restauració de l’any 2000. Es tracta d’un moble de fusta aplacat a la façana que abraça dues obertures i per tant disposa de tres brancals. En cadascun d’ells s’observa un treball d’ebenisteria consistent en gravats de motius florals i en les volutes dels muntants dels emmarcaments. El moble de la llinda està motllurat i és continu amb el nom de l’establiment pintat damunt fusta. El portal de l’esquerre conserva el moble aparador al costat de la porta d’accés a l’interior. El de la dreta, no disposa de cap tipus de tancament remarcable. 

Interiors 

Conserva el taulell situat a l’esquerre, un moble de fusta amb taulell de marbre. En els murs laterals també es conserven dos mobles de prestatges amb vitrines de disseny senzill, així com un gran rètol commemoratiu dels cent anys d’història de l’establiment. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.