Joguines Foyé

Banys Nous 13 | BARCELONA | Ciutat Vella | 0800 | Tel.
Activitat: Joguines
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Tancat

Emblemàtica botiga de joguines del barri Gòtic desapareguda a finals de l’any 2017. Probablement era la més antiga de la ciutat dedicada durant quatre generacions a la venda de joguines clàssiques.

NIVELL DE CATALOGACIÓ 


Joguines Foyé forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

1910

Francisco Foyé Jones

Obre la botiga, on ven joguines d’importació. Disposa també d’un petit taller de reparació. Foyé comença el negoci venent joguines artesanals, capsetes de música i material similar. Posteriorment viatja per fires europees i comença a importar nines de porcellana de Nuremberg que ven al seu establiment a la clientela adinerada de l’època. Un altre dels seus productes estrella als anys trenta és el joc de construcció anomenat Acte-constructor. Malgrat l’evolució de la joguina creativa a la joguina tecnològica, la besneta del fundador, Susanna Ventosa, manté viva la flama de la joguina clàssica fins a finals de l’any 2017, amb productes com ara avions i autòmats de llauna de marques mítiques com Payá.

 

2018

Nikolis Group

Després d’una reforma interior del local, el mes de juliol de 2018 la botiga reobre de la mà de Nikolis Group una empresa d’orígen grec, dedicada a la fabricació i venda de components i accessoris de moda.  

 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Vilarrúbies, Esteve; Permanyer, Lluís; Roig, Josep Maria. Comerços Emblemàtics de Barcelona. Barcelona. Editorial Efadós (2020). Pàg. 99.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Es tracta de tres vitrines, d’estructura metàl·lica, situades en els tres muntants (brancals) que emmarquen les dues obertures. Estan muntades damunt una zona de sòcol d’obra, aplacat de ceràmica vidrada, damunt del qual s’incorpora l’estructura metàl·lica de les vitrines defensades per reixes, també metàl·liques. 

Interiors 

Els paviments són de mosaic bicolor (blanc – negre) formant un escacat. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.