Jocs Mallart

Carrer de Jaume I 17 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel.
Activitat: Jocs de taula
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Tancat

Botiga dedicada a l’entreteniment. Especialitzada en tota menta de jocs de taula, però especialment en els escacs, amb més de 500 models diferents. L’any 2017 tanca a causa de la jubilació del seu propietari.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Jocs Mallart forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

1947

Ramon Mallart

Obre la botiga de jocs de taula que posteriorment regenta el seu fill Ramon, que l’amplia el 1985. Ea tracta d’una botiga dedicada a l’entreteniment. Especialitzada en tota mena de jocs de taula, però especialment en els escacs, amb més de 500 models diferents. L’any 2017 tanca a causa de la jubilació del propietari.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Vilarrúbies, Esteve; Permanyer, Lluís; Roig, Josep Maria. Comerços Emblemàtics de Barcelona. Barcelona. Editorial Efadós (2020). Pàg. 98.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Es tracta d' un moble en cantonera aplacat a la façana amb un sòcol petri; la banda del carrer Trompetes de Jaume I ha mantingut l'element d'identificació original. A la façana de Jaume I hi ha l’accés a l’interior de l’establiment, una senzilla porta flanquejada per vitrines i aparadors protegits per persianes individuals. A la façana del carrer de les Trompetes de Jaume I també disposa d’una estreta porta d’accés a l’interior amb estrets aparadors als costats. 

Interiors 

Conserva un taulell amb calaixos i el sobre amb vitrina. També alguns prestatges damunt d’un moble de grans calaixos. Al costat dret hi ha un pas vers una zona que es correspon amb la moderna ampliació del espai de la botiga, amb dos senzills portals situats a la dreta de la zona de vestíbul de la caixa d’escala. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.