Hotel Oriente

La Rambla 45 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel. 933 022 558
Activitat: Hotel
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Un dels hotels històrics de la ciutat, situat allà on abans hi havia el Col·legi de Sant Bonaventura que els franciscans van fundar el 1652 i del qual encara es conserva el claustre, una cripta subterrània i una pintura mural.

1842

Fonda de Oriente

L’hostaler italià Francesco Durio compra l’edifici el 1841, que en aquell moment era una foneria, i el reforma per convertir-lo en un hotel que obre les portes el 21 d’abril del 1842.

1882

Hotel Oriente

Es reforma l’edifici segons el projecte de l’arquitecte Eduard Fontserè. El claustre, que en aquells moments era un pati per als carruatges, es converteix en el que avui es coneix com a «Saló Comtal», un espai ricament ornamentat pels decoradors Eduard Alentorn, Rafael Atché i Josep Carcassó. 

1913

Canvi de propietari

La propietat de l’hotel passa a Onofrio Zenatello Zanoni.

1920

Esteve Sala

Esteve Sala compra l’hotel i l’any 1929 reestructura la façana per mitjà de la construcció de la falsa galeria d’arcs de fusta adossats a l’entresol.

1930

Josep Gaspart Bulbena

Es fa càrrec de l’explotació de l’hotel, que acabarà formant part de la societat Husa, la primera cadena hotelera creada a l’Estat espanyol. Actualment, l’hotel segueix sota la direcció de la família Gaspart, en concret dels seus besnets Gaspart Bueno.