Hotel Nouvel

Carrer de Santa Anna, 18 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel. 933 01 82 74
Activitat: Hotel
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

Emblemàtic hotel situat en un edifici d’estil modernista amb més de cent anys d’història proveït de detalls únics, com la magnífica escala amb la barana de forja plena de motius florals.

1917

Inauguració de l’hotel

Els primers propietaris del Nouvel Hotel Meublè, que era el seu nom original, foren dos socis anomenats Miralbell i Espelt. El setmanari satíric L’Esquella de la Torratxa publica el 27 d’abril del 1917 un anunci a tota pàgina en el seu número 2000 en què descriu l’hotel com «De primer orden - Ascensor eléctrico - Calefacción central - Agua fría y caliente en todas las habitaciones - Magníficas habitacions con cuarto de baño - 60 balcones al exterior - Esplén- didos Salones – Omnibus e intérprete en las estaciones y muelles - Salón de Peluquería».

1929

Ampliació i reforma de l’hotel

Amb motiu de l’Exposició Internacional, els propietaris adquireixen la finca del costat i amplien l’hotel. Quan s’acaba l’Exposició, compren molt de mobiliari dels hotels efímers que es construïren per a l’ocasió a la plaça d’Espanya. Eren mobles de qualitat que enriquiren més la decoració.

1965

Eduardo Carulla

Eduardo Carulla compra l’establiment que ara porta el seu fill Gabriel. El 1992 fan una nova reforma a l’hotel per adaptar-se a la normativa del moment i guanyar més categoria.