Hotel Majestic

Passeig de Gràcia, 68 | BARCELONA | Eixample | 08007 | Tel. 934 88 17 17
Activitat: Hotel
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert
Luxós hotel de cinc estrelles obert l’any 1918, situat en una de les cantonades de l’emblemàtic passeig de Gràcia, molt a prop de la Casa Milà d’Antoni Gaudí. Fou tot un referent per a la burgesia i les classes benestants de Barcelona de l’època. 


1918 
Hércules Cacciani 

El Diario de Barcelona, en la seva edició del 28 d’abril del 1918, publica: «Bajo la dirección de D. Hércules Cacciani ha abierto sus puertas al público el “Magéstic Hotel Inglaterra S. A.”, situado en el Paseo de Gracia, cerca del Apeadero». 

1921 
Gaudenzio Martinetti 

A finals de l’any 1921, Cacciani decideix tornar al seu poble natal, Grignasco, i Gaudenzio Martinetti es fa càrrec de la gestió de l’hotel, que ja gaudeix d’un gran prestigi a la ciutat. 


1928 
Martín Casals Galcerán 

Compra l’hotel el mes de gener del 1928 i projecta ampliar-lo amb la finca del passeig de Gràcia, 68, de la qual també és propietari. Aquest projecte no es pot dur a terme fins a finals de la dècada dels setanta a causa del contenciós que Casals manté amb la societat gestora del Majestic Hotel Inglaterra, S. A. Finalment, la justícia li dona la raó fent que la propietat i la gestió de l’hotel s’unifiquin. 

1936 
Guerra Civil 

La Generalitat intervé i confisca l’hotel, que passa a formar part del Comissionat de Propaganda. De fet, el Majestic és on s’allotgen durant la guerra els principals cronistes, fotògrafs i reporters del moment: Robert Capa, Hemingway, David Seymour... 

1939 
Hotel Majestic 

En una notícia apareguda al diari La Vanguardia del 23 de juliol del 1939 es constata que l’hotel passa a denominar- se simplement «Hotel Majestic» –per motius polítics. Acabada la guerra, Martín Casals recupera l’hotel, però amb molts desperfectes que caldrà arreglar. 

1963 
Família Soldevila-Casals 

A la mort de Martí Casals l’any 1963, passa a ser propietària de l’hotel la seva filla María Esperanza Casals Carbó, juntament amb el seu marit Oleguer Soldevila Godó. 

1978 
Finalització de les obres d’ampliació 

El setmanari professional de turisme EDITUR del 17 de gener del 1978 recull la culminació de les obres d’ampliació de l’hotel amb l’annexió del nou edifici. 

2015 
Incorporació a The Leading Hotels of the World 
L’any 2015, l’hotel s’incorpora a la prestigiosa associació The Leading Hotels of the World.