Fundada el 1930 per la família Mach. És una de les xocolateries més emblemàtiques de Barcelona. Un lloc on gaudir d’una bona xocolata desfeta, d’un suís amb nata i melindros o d’una gran varietat de tes, cafès i pastes.
RESSENYES HISTÒRIQUES
1930
Taberna Alella
Joan Mach Artigas compra aquesta antiga taverna, també coneguda com d’en Guimerà perquè l’escriptor vivia al número 4 del carrer i n’era client.
1941
Dulcinea
El seu fill, Joan Mach Ferrer, decideix reformar la taverna, que passa a funcionar bàsicament com a bar.
1951
Granja Dulcinea
Joan Mach Ferrer es casa amb Elvira Farràs Gallart i reorienta el negoci convertint-lo definitivament en granja.
2022
Joan Francesc Mach Farràs
Quan mor Elvira Farràs el 2022 el seu fill Joan Mach agafa les regnes del negoci.
BIBLIOGRAFIA.
FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES
Vilarrúbies,
Esteve; Permanyer, Lluís; Roig, Josep Maria. Comerços Emblemàtics de
Barcelona. Barcelona. Editorial Efadós (2020). Pàg. 127.
ELEMENTS D'INTERÈS
Exteriors
La fusteria de la porta està encaixada en la llum del portal i disposa de tres senzills fulls abatibles. Llinda amb el nom de l’establiment, damunt del qual hi ha una reixa vidriera. A l’extrem dret de la façana es localitza un aparador en una fornícula rematada per un arc de mig punt i defensada per un vidre.
Interiors
Conserva la barra de fusta, una nevera de gel i un senzill boteller. Tota la decoració és de fusta, amb arrambadors d’encadellat i una reixa, també de fusta, que separa un àmbit posterior on es disposa d’una llar de foc de disseny senzill. La superfície d’aquest àmbit disposa d’un altell amb barana de fusta tornejada.
Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.
