Foto Colectania

Passeig de Picasso, 14 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08003 | Tel.
Activitat: Sala d'exposicions
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Aquest establiment forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 

RESSENYES HISTÒRIQUES

1910

Cooperativa de Maestros Albarderos y Guarnicioneros

Es crea la Cooperativa de Maestros Albarderos y Guarnicioneros. L’empresa va arrencar el 1910 com una cooperativa amb la idea de facilitar la compra i venda de productes dels guarnicioners, encarregats d’equipar els cavalls per poder muntar-hi amb finalitats lúdiques, per proveir l’exèrcit i cossos policials que encara avui utilitzen aquests animals, o, temps enrere, per subjectar-los als carros quan servien per carregar mercaderies. “A Barcelona tot es feia a cavall: la recollida d’escombraries, els transports públics…”.

1930

Passeig Picasso, 14

Antonio Puig Marti, gerent de la Cooperativa de Maestros Albarderos y Guarnicioneros, lloga el local de Passeig Picasso, 14. Una botiga de 400 m2. Mostres de la majoria d’articles es guarden en curiosos calaixets de fusta, que inclouen també una referència per saber localitzar moltes de les peces, sobretot de marroquineria, per a la venda al detall. S’hi conserva també una balança antiga, però l’estrella absoluta és una bàscula enorme molt útil per pesar el cuir que per les dimensions que té no podrà traslladar-se a la nova seu. De fet, són les pells -de vaca, d’ovella i de cabra- la clau del negoci i n’hi ha per tot arreu i de totes les mides.

1945

Renegociació del contracte de lloguer

Antonio Puig Marti, gerent de la Comercial de Guarnicionera SA, renegocia el contracte de lloguer amb el nou propietari.

1948

Mor Antonio Puig Marti

Mor Antonio Puig Marti, gerent de la Comercial

 

2015

Trasllat al carrer Roger de Flor, 9

Montse Cebrian, una de les que regenta la botiga, confirma que marxen dels Porxos d’en Font-seré per reobrir al mes de febrer al número 9 del carrer de Roger de Flor, a tocar del Palau de Justícia.

2017

Foto Colectania

Al març de 2017, la Fundació Foto Colectania obre el local reconvertit en Sala d’Exposicions. Després d’una rehabilitació dirigida per l'arquitecte Jaume Pons i la interiorista Pilar Líban, que van realitzar un projecte marcat pel respecte profund a l'herència històrica de el local.

 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’interès. Pàg. 28.

https://beteve.cat/general/comercial-guarnicioneria-tanc/