Farmàcia R. Villamur

Carrer de la Diputació 331 | BARCELONA | Eixample | 08009 | Tel. 934 87 95 29
Activitat: Farmàcia
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

La Farmàcia Rodríguez forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. 

RESSENYES HISTÒRIQUES 

1906

Farmàcia Tayà

Salvador Tayà Filella obre la farmàcia amb tancament i mobiliari d'estil modernista en la planta baixa d'un edifici propietat de Mercè Cortills dissenyat per l'arquitecte Enric Sagnier. Del 1906 al 1908 la farmàcia surt anunciada a la guia comercial selecta ( una guia comercial molt famosa en aquella època) Tayà traspassa la botiga a Marian Veciana.

1936

La farmàcia és col.lectivizada

L'any 1936 Tayà és detingut i assassinat per uns milicians per ésser considerat facciós. Durant la guerra civil la farmàcia és col.lectivizada i gestionada per Jesús Palazié i Borell. Passada la guerra torna a mans de Marian Veciana qui la traspassa a Concepció Batlle de Porcioles.

2000

Farmàcia Martínez Altarejos

L'any 2000 la farmàcia passa a Eva Martínez Altarejos.

 

2007

Farmàcia Rodríguez Villamur

Des de l'any 2007 pertany a Ma Luïsa Rodríguez que la reforma eliminant a l'interior el paviment i mobiliari modernistes. A l'exterior es conserva el tancament però es substitueix un dels 3 vidres gravats a l'àcid. 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E3: Establiments d’Interès Paisatgístic. Pàg. 58.

BANCELLS-PERMANYER, 2006. p.129 "Farmàcia MARTÍNEZ".ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Dins de les obertures (l’esquerra, amb porta central, i la dreta, no practicable) el tancament de fusta amb motllures de traçat ondulat contingut i decoració de formes vegetals en baix relleu en els marcs i en els plafons inferiors. En la fulla batent, el vidre gravat a l’àcid amb el mot FARMACIA de lletres lligades i el tirador corbat exterior. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.