El Xampanyet

Carrer de Montcada 22 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08003 | Tel. 933 19 70 03
Activitat: Taverna
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

El Xampanyet forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D'INTERÈS 

 RESSENYES HISTÒRIQUES 

 

1894

 

1894

Juan Amigó

Es documenta ja l'existència de l'establiment com a taverna i bodega de barri el 1894. A l’Anuario del Comercio de 1894 consta com a “vinos y aceites” i el propietari és Juan Amigó.

 

1929

Ca l'Esteve

El 1929 Amigó traspassa el negoci a Esteve Ninou i es realitza la fundació de l'establiment amb el nom de Ca l'Esteve. El Xampanyet és el nom popular amb que el van batejar els clients

1976

Estevet Ninou

El fill de l’Esteve agafa les regnes del negoci. Se’l coneix popularment com l’Estevet.

1998

Joan Carles Ninou

Des de 1998 el negoci és regentat per Joan Carles Ninou, tercera generació de la família Esteve. Segueixen amb l'activitat de bodega.

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Bailly-Bailliere (1894, pàg. 897; 1896, pàg. 849; 1898, pàg. 855 ). Anuario del comercio, de la industria, de la magistratura y de la administración de España. Madrid: Casa Editorial Bailly-Bailliere.

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’interès. Pàg. 44.


ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Es tracta d’una estructura de tancament de fusta vidriera força senzilla, amb tres batents, dos dels quals corresponen a la porta que se situa a l’esquerre. Aquesta estructura està encaixada a la llum de l’obertura i a ras de façana. Disposa d’una moderna llinda de fusta amb el nom i la data de fundació de l’establiment. 

Interiors 

La decoració interior, d’origen, és força austera com per exemple la barra amb un taulell de marbre. Conserva una nevera de gel i els murs disposen d’un arrambador de rajola ceràmica vidrada amb dibuixos geomètrics. Com a motiu decoratiu destaca un prestatge on s’apilen diverses botes de vi. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.