Coses de Casa

Plaça de Sant Josep Oriol 5 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08002 | Tel. 933027328
Activitat: Parament de la llar
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Tancat

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Coses de Casa forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 

RESSENYES HISTÒRIQUES 


1972-2019

 

1911

José Calsina y compª

A l’Anuario del Comercio de 1911, el local figura com a “comercio de ornamentos para la Iglesia” a nom de  José Calsina y compª . El negoci surt publicitat també al diari La Vanguardia de 9 de desembre de 1914.

1921

Juan Perellada

A l’Anuario General de España de 1921, el local figura com a “fáb.de ornamentos para iglesias” a nom de  Juan Perellada .

1972

Coses de Casa

Josep Maria Ferrer instal.la en aquest local un botiga dedicada al venta de productes tèxtils per a la llar. Es realitza una restauració de l’edifici a càrrec de l’arquitecte Josep Maria Botey i Gómez. Ferrer regenta la botiga fins a la seva jubilació el 2019.

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Bailly-Bailliere (1911, pàg. 1235). Anuario del comercio, de la industria, de la magistratura y de la administración de España. Madrid: Casa Editorial Bailly-Bailliere.

Hemeroteca de La Vanguardia. Documentació en línia : 09.12.1914ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Una senzilla estructura de fusta que conté un vidre esgrafiat amb el nom de l’establiment i emmarcat per una motllura de fusta, es disposa a cadascuna de les dues façanes de l’edifici. Damunt d’aquestes estructures de fusta es disposa una cornisa, també de fusta, sota la volada de la qual hi ha un tendal. La porta d’accés a l’interior forma una petita zona de vestíbul amb aparadors a banda i banda. Els quatre aparadors de l’establiment tenen la mateixa configuració, és a dir, un senzill marc de fusta muntat sobre una zona de sòcol d’obra amb els brancals encaixats en l’estructura de pilastres acanalades de ferro de fosa de l’edifici. A la cantonera hi ha un marc de fusta amb els cantells motllurats amb un rètol pintat sobre fons negre que fa referència al gènere de l’establiment. 

Interiors 

Destaca la pintura del sostre dins d’un marc oval motllurat, que representa un cel amb diversos àngels, un d’ells amb una cistella recollint flors de cotó, una clara referència a l’activitat de l’establiment. Anteriorment el comerç es dedicava a la venda d’imatges religioses i en el cel del sostre hi havia representat un Sagrat Cor que va ser repintat. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.