Casa Gallofré

Manso 68 | BARCELONA | Eixample | 08015 | Tel. 93 519 80 16
Activitat: Roba interior
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Tancat

L'any 1914 Miquel i Josep Gallofré funden la botiga davant del mercat de Sant Antoni. El 1999 passa a mans de la tercera generació: Rosa Maria i Joan Gallofré. Es conserva tota la decoració original. S’ofereix un servei proper als clients.


NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Casa Gallofré forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. RESSENYES HISTÒRIQUES 

1914

Miquel i Josep Gallofré

Aquests dos germans funden l’empresa M. y J. Gallofré i obren la botiga. Posteriorment passa als fills d’en Miquel, en Joan i en Ramon.

 

1999

Rosa Maria i Joan Gallofré

Els dos fills d’en Joan agafen les regnes del negoci si bé actualment també hi treballa la Georgina, la filla de la Rosa Maria, la quarta generació.


2023

Tancament del Negoci

El 31 de juliol el negoci tanca definitivamet degut a l'augment del preu del lloguer.

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Vilarrúbies, Esteve; Permanyer, Lluís; Roig, Josep Maria. Comerços Emblemàtics de Barcelona. Barcelona. Editorial Efadós (2020). Pàg. 70.
ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Dins de les obertures, gairebé a plom amb el pla de façana, el marc de fusta encaixat en el perfil dels forats arquitectònics, amb dos pilastres laterals i un frontis que conté el rètol de vidre pintat. Dins aquest marc, el tancament amb bastiments i sòcol de fusta i franja superior de vidres impresos amb escaquer girat, que en l’obertura esquerra, es plega cap a l’interior per formar un vestíbul exterior amb cel ras de fusta i aplic rodó amb pantalla de vidre tallat. Fixades al parament, les barres de suport del tendal. 

Interiors 

A la sala de vendes: 
-el conjunt de mobiliari de fusta amb les prestatgeries de les parets; el taulell, i la caixa tipus taquilla amb escriptori i vidres gravats; 
- el paviment de rajola hidràulica; 
- el rètol de xapa de la “Fca. de Generos de Punto”. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia de les botigues emblemàtiques de Barcelona.