Cafè Bar Cèntric

Carrer de les Ramelleres 27 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08001 | Tel. 931 60 05 26
Activitat: Bar
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

Petit bar del carrer de les Ramelleres fundat per Fèlix Grau. Des dels seus inicis fou un referent al barri. Durant els anys cinquanta i seixanta era freqüentat per la Sisena Flota nord-americana, com recorden diferents fotografies penjades a les parets del local.

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

El Cafè Bar Cèntric forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS 
RESSENYES HISTÒRIQUES 

1940

Fèlix Grau

Es fa l'obertura de l'establiment, sota la propietat de la família Grau. Des dels seus inicis fou un referent al barri. Famòs pel seu vermut, fou una casa de menjars i un punt de trobada per intel·lectuals com ara l’escriptor Roberto Bolaño. Des dels anys 40 fins els 80 visqué la seva època daurada, especialment durant els anys 50 i 60 quan era freqüentat per la Sisena Flota Americana com recorden diferents fotografies penjades de les parets del local.

2012

Miriam Fernández

Passa a mans de Miriam Fernández. Augmenta la vessant grastonòmica del local. Es converteix en un lloc on es menja bé, plats senzills, ben cuinats sense perdre l’escència de cafeteria i bar.

2021

Grup Confiteria

El juliol de 2021, local passa a mans del Grup Confiteria que disposa d’altres establiments emblemàtics com el Bar Muy Buenas o La Confiteria.

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Hemeroteca de La Vanguardia. Documentació en línia : 29.11.2017

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’interès. Pàg. 296.

Entrevista a Miriam Fernández per la Ruta dels Emblemàtics de Barcelona.

https://rutadelsemblematics.cat/barcelona-cafe-bar-centric.html


ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Interiors 

Es conserva la gran barra corba original de fusta motllurada i encadellada. Els murs estan recoberts per plafons de fusta encadellada amb la inclusió de grans miralls. Es conserva (restaurat) un seient tapissat de color vermell amb material que imita pell (“escai”) encaixat en els murs i fet a mida. Els prestatges darrera la barra estan muntats en una paret revestida de “gresite”. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.