Coneguda com la bodega de la senyora Maria, va ser un punt de trobada d’artistes a mitjan segle xx. Actualment funciona com a gastro-bodega, però manté tot el seu caliu inicial.
NIVELL DE CATALOGACIÓ
La Bodega La Palma forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE LA CIUTAT DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS
RESSENYES HISTÒRIQUES
1902
Jaime Planas
Primer titular de l’establiment, que figura a l’Anuario del Comercio com a vinos y aceites. Després passa a la família Fortuny.
1940
Maria Iglesias Menéndez
Compra el negoci a Lluís Fortuny. El 1987, quan es jubila, passa a la seva filla, Carmen Castells Iglesias. Comença a servir tapes i plats cuinats.
2005
Bodega La Palma
Judit Giménez i Albert Rial agafen el negoci quan la Carme el deixa per jubilació i creen una gastro-bodega.
ELEMENTS D'INTERÈS
Exteriors
A l’exterior es disposa d’un senzill tancament consistent en una estructura de fusteria amb una porta vidriera al centre, tot plegat defensat per una persiana metàl·lica enrotllable. La part superior, que s’adapta a la llinda en forma d’arc escarser, disposa d’una zona abatible on hi ha inscrit el nom de l’establiment, un modern rètol que substitueix l’anterior, un rètol de plàstic.
Interiors
Conserva part de la decoració primitiva de l’establiment, és a dir, una armadura amb diverses botes de vi, el moble barra de fusta amb el taulell de marbre i diversos prestatges botellers de fusta de talla. A la zona interior es disposa l’estructura d’un altell (antic habitacle) amb un balcó ampitador que mira a la sala.
Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.
