Bar Bodega Electricitat

Carrer de Sant Carles 15 | BARCELONA | Ciutat Vella | 08003 | Tel.
Activitat: Taverna
Catalogació: Establiment històric i amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

El Bar Electricitat forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E2: ESTABLIMENTS D’INTERÈS RESSENYES HISTÒRIQUES 
 

1910 Aprox

Bar Bodega Electricitat

Si bé es parla de l’any 1908 com a data fundacional del negoci, la veritat és que a l’Anuario de Comercio de 1909 encara hi figura en aquest emplaçament la “Sucursal de la Compañía Barcelonesa de Electricidad” on a finals del segle XIX s’instal.là el primer generador elèctric per al barri de La Barceloneta.  A l’anuari de 1911 en aquest número no hi figura cap establiment, si bé és possible que el bar es posés a finals de 1910 i per aquest motiu no surt a la guia de 1911.

1956

Arturo Jordana

La titularitat del bar passa a mans de la família Jordana.

2002

Agapito Soler

L'any 2002 es traspassa a Agapito Soler, actual propietari. 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Bailly-Bailliere (1908, pàg. 1345; 1911, pàg. 1352). Anuario del comercio, de la industria, de la magistratura y de la administración de España. Madrid: Casa Editorial Bailly-Bailliere.

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E2: Establiments d’interès. Pàg. 11.


ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

L’interès patrimonial rau en els tancaments de les tres obertures, unes estructures situades a ras de façana i encaixades a l’obertura realitzades amb ferro seguint una estètica modernista. 

Interiors 

Són d’interès les taules de marbre amb peus de ferro de fosa, la col·lecció de botes de vi i una antiga nevera de gel. També es conserva la barra d’estructura de fusta i taulell de marbre, amb passamà i reposa peus de tub de metall. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.