Aristocrazy

Consell de Cent 351 | BARCELONA | Eixample | 08007 | Tel. 932 72 10 65
Activitat: Joieria
Catalogació: Establiment amb valor patrimonial
Estat: Obert

NIVELL DE CATALOGACIÓ 

Arristocrazy forma part del CATÀLEG DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC, HISTÒRIC-ARTÍSTIC I PAISATGÍSTIC DELS ESTABLIMENTS EMBLEMÀTICS DE BARCELONA elaborat per l’Ajuntament de Barcelona l’any 2016. Ho fa en la CATEGORIA E3: ELEMENTS D'INTERÈS PISATGÍSTIC. 
RESSENYES HISTÒRIQUES 

1870

Can Cues

Tomàs Colomer i Giralt obre la primera rellotgeria i joieria de la família a Granollers, coneguda com a Can Cues

1910

Monstany, Llopar i Cia, S en C

Els joiers "Monstany, Llopar i Cia, S en C" , ocupen el local de passeig de Gràcia - Consell de cent. Els socis francesos van imposar una decoració a l'estil de la place VendoÌ‚me de París.

1946

Obre botiga al Portal de l’Àngel

Tomàs Colomer i Canals obre el primer establiment a Barcelona, al Portal de l'Angel - Canuda.

1951

Fusió amb la joieria de Consell de Cent 351

L'any 1951 Tomàs Colomer i Canals es fusiona amb la joieria de Consell de Cent 351. A la mort de Tomàs Colomer, el seu fill hereda el local de Consell de Cent i la filla el de Granollers i Portal de l'Àngel.

 

 

1996

Cartier

L'any 1996 Cartier lloga el local de Consell de Cent i el remodela seguint les pautes de la cadena i l'any 2006 torna a remodelar el local. El local es divideix en dos: un de petit en el mòdul més allunyat del passeig de gràcia i un de  gran amb 2 mòduls a banda i banda de l'aresta del xamfrà.

2014

Aristocrazy

El 24 d'abril de 2014 s'inaugura la botiga d'Aristocrazy (firma española de moda i joieria) en el local de cantonada, decorat per l'interiorista Lázaro Rosa-violán, conservant elements de la façana i de l'interior.

 

 

BIBLIOGRAFIA. FONS D’INFORMACIÓ UTILITZADES

Ajuntament de Barcelona (2016). Catàleg del Patrimoni Arquitectònic, Històric-Artístic i Paisatgístic dels Establiments Emblemàtics de la Ciutat de Barcelona. Categoria E3: Establiments d’Interès Paisatgístic. Pàg. 86.ELEMENTS D'INTERÈS 

Exteriors 

Plafó ovalat de bronze, plegat sobre l’aresta, amb garlanda perimetral i fulla d’acant sobre voluta en la part superior. 

Aquest establiment forma part de la Ruta dels Emblemàtics, la guia en línia dels establiments emblemàtics de Barcelona.